Abonamentele pentru ediţia 2015 a Festivalului Enescu (30 august – 20 septembrie, Bucureşti), care au fost puse în vânzare joi dimineaţa, la ora 10.00, prin reţeaua Eventim s-au epuizat în 10 secunde – pentru concertele de la Ateneul Român, respectiv 10 minute – pentru concertele de la Sala Palatului.

Vânzarea abonamentelor pentru ediţia XXII a Festivalului Enescu (30 august – 20 septembrie 2015) a înregistrat un nou record. Abonamentele pentru concertele şi recitalurile care au loc la Ateneul Român s-au epuizat în doar 10 secunde de la punerea în vânzare, în timp ce cele pentru concertele de la Sala Palatului, în 10 minute.

În total, au fost puse în vânzare un număr de 250 de abonamente pentru fiecare dintre cele două tipuri de abonamente de la Ateneul Român (B şi C), 750 de abonamente tip A, un număr de 250 de abonamente tip A1 şi un număr de 250 de abonamente tip A2, reprezentând o treime din locurile disponibile. Faţă de ediţiile precendente ale Festivalului, crearea unor noi tipuri de abonamente (A1 şi A2) a permis punerea în vânzare a unui număr mai mare de locuri.

Procedura de punere în vânzare a abonamentelor pentru Festivalul Enescu 2015 a început joi, 15 ianuarie, de la ora 10.00, prin reţeaua Eventim. Înainte de începerea vânzării, pe site-ul www.eventim.ro figurau aproape 1.000 de utilizatori logaţi.

Biletele pentru ediţia 2015 vor fi puse în vânzare pe 16 februarie 2015, de la ora 10.00 prin reţeaua Eventim.

Recordul de vânzare al abonamentelor confirmă tendinţa de creştere a interesului faţă de Festivalul Enescu. Pentru ediţia 2013, abonamentele s-au epuizat, de asemenea, în mai puţin de o oră de la punerea lor în vânzare.

Ediţia 2015 va avea loc între 30 august şi 20 septembrie, la Sala Palatului şi Ateneul Român din Bucureşti şi va găzdui timp de 22 de zile 58 de concerte în săli, precum şi multe alte evenimente în aer liber, în cadrul ”Pieţei Festivalului”, care se va desfăşura între 3 şi 20 septembrie, şi a ”Bucureştiului Creativ”.

Cea de-a XXII-a ediţie a Festivalului aduce în premieră la Bucureşti, după 15 ani de discuţii, Orchestra Filarmonicii din Berlin, care va urca pe scena Sălii Palatului pe 3 septembrie 2015, sub bagheta legendarului Sir Simon Rattle. Orchestra Filarmonicii din Berlin a fost desemnată de prestigioasa revistă britanică “Gramophone” în top 10 cele mai bune orchestre din Europa (2006) şi votată a doua cea mai bună orchestră din lume (2008), după Royal Concertgebouw Orchestra Amsterdam – care va concerta de asemenea în cadrul Festivalului Enescu 2015, pe 19 şi pe 20 septembrie. O orchestra americană de prestigiu vine şi ea în premieră în Festival – San Francisco Symphony – şi va interpreta şi o lucrare de George Enescu.

Celebrii violonişti Anne Sophie Mutter, Janine Jansen şi David Garrett, dirijorul israelian Zubin Mehta, precum şi dirijorul de origine română Ion Marin şi pianista Maria João Pires se numără, de asemenea, printre atracţiile acestei ediţii. Vor fi, de asemenea, prezenţi în Festival şi câştigători ai concursului „George Enescu” : Alexandru Tomescu, Valery Sokolov, Ştefan Tarara, Vlad Stănculeasa alături de Agnes Baltsa şi pianista Elisabeta Leonskaja.

Publicul va putea asculta 20 de lucrări de George Enescu în interpretările moderne ale unora dintre cele mai importante orchestre din lume. În acest fel, Festivalul continuă linia de a face cunoscut repertoriul enescian în plan internaţional.