Celebrul designer dominican Oscar de la Renta a decedat la varsta de 82 de ani, a anuntat luni seara un membru al familiei sale, citat de postul de televiziune american ABC News.

El a fost diagnosticat cu cancer in 2006, a precizat postul de televiziune. Oscar de la Renta, calificat de presa americana drept "icoana modei", a creat recent rochia de mireasa pentru avocata britanica Amal Alamuddin, care s-a casatorit cu actorul american George Clooney.

Nascut in 1932, in Republica Dominicana, Oscar de la Renta - pe numele sau complet Oscar Aristides de la Renta Fiallo - a fost unul dintre cei mai cunoscuti si valorosi designeri din lume.
Format de Cristóbal Balenciaga si Antonio Castillo, el a devenit cunoscut la nivel mondial in anii '60, fiind unul dintre designerii care au imbracat-o pe prima doamna a Statelor Unite Jacqueline Jennedy.

Recompensat cu numeroase premii de profil, De la Renta a lucrat pentru casele Lanvin si Balmain inainte de a-si lansa brandul care ii poarta numele. Creatiile lui sunt purtate in prezent de nume mari din industria cinematografica, din politica, dar si de reprezentante ale mai multor case regale. De la Renta se numara si printre preferatii vedetelor care optau pentru hainele semnate de el pentru a le purta pe covorul rosu.