Pentru creatorii de videoclipuri şi colaje e dificilă găsirea de muzică legală. YouTube taie în carne vie în ceea ce priveşte conţinutul deţinut de alţii, aşa că trebuie să apelăm la variante alternative. Playtech vă oferă câteva site-uri de unde puteţi face rost de muzică în mod gratuit.

Free Music Archive

E o librărie foarte mare de muzică de diverse tipuri pe Free Music Archive. Peste 63.000 de piese erau ultima oară aici, în format mp3. Nu toate au drepturi de monetizare pe YouTube, dar le puteţi folosi. Noi am folosit de aici şi am primit notificări despre faptul că nu e conţinutul nostru şi nu am putut monetiza un video pe YouTube.

Există 15 genuri muzicale pe care le putem alege, de la Pop, Instrumental, Experimental, Folk, Country sau Jazz. Nu există un player dedicat şi melodiile se încarcă uneori greu, aşa că trebuie să aveţi răbdare. Puteţi downloada de aici fără nicio problemă.

Free Music Archive este disponbil şi ca aplicaţie mobilă pe iOS şi pe Android.

Jamendo

A fost fondat în 2005 şi are sediul în Luxemburg. Muzica este sub licenţă Creative Commons şi cuprinde 410.000 de melodii din 150 de ţări. Artiştii care pun muzica aici primesc beneficii de pe urma publicităţii încasate de site.

Avem o secţiune de Discover unde putem filtra conţinutul după popularitate, download-uri, play-uri şi noutate. Ne autentificăm prin Facebook, dar dezavantajul site-ului e că nu are muzica împărţită pe categorii, aşa că vom fi nevoiţi să descoperim piesă după piesă, până la cea favorită.
 


Freeplay Music

Are 15.000 de piese disponibile pe care le putem căuta după categorii şi compozitori. Avantajul este că are împărţite genurile muzicale foarte bine, dar cantitatea de muzică nu este foarte mare.

O opţiune interesantă e Video Tool. Urcăm videoclipul pe care trebuie să-l punem pe YouTube, alegem piesa, iar la final ni se dă şi varianta finală. Evident, puteţi face asta în orice editor video.


Citeste mai mult pe playtech.ro.