Microsoft a anunţat acum ceva vreme intenţia de a adăuga un buton de start pentru actualul sistem de operare, Windows 8.1. Se spunea că butonul de start va veni la al doilea update a lui Microsoft Windows 8.1, însă zvonurile recente indică o dată ulterioară, mai îndepărtată, pentru această implementare. Mai exact se vorbeşte despre readucerea acestui buton controversat, abia în cursul anului viitor.

Ultimele veşti, vin de la surse menţionate ca fiin destul de sigure, cu legături destul de strânse cu compania. Cel de-al doilea update pentru Windows 8.1 va veni în cursul acestui an, mai exact în cursul lunii august. Nu se ştie încă de ce Microsoft a decis că poate dezamăgii fanii care au stârnit atât de multă controversă pentru un amărât de buton, şi probabil că nu ne va spune destul de curând care sunt motivele acestei decizii.

Strategia companiei nu s-a schimbat, iar Microsoft lucrează în continuare să aducă o interfaţă cât mai plăcută utilizatorilor sistemului de operare ce folosesc tastatura şi mouse-ul şi nu se bazează doar pe touchscreen. Alte informaţii legate de schimbările de interfaţă ale sistemului de operare fac referire la faptul că Microsoft nu va aduce înapoi vechiul sistem de afişare al informaţiilor, ci mai degrabă un nou UI de tipul Metro, pentru a se alinia mai mult tendinţei din ultimii ani.