În cadrul aplicaţiei omonime de iOS, Facebook a început să testeze implementarea de carduri similare cu cele din Google Now. Cardurile din Google Now vin cu un amalgam de informaţii utile pornind de la locaţia voastră exactă, data şi ora la care le vedeţi. Până la un anumit nivel, cei de la Facebook fac ceva similar într-un experiment ce are loc acum prin intermediul aplicaţiei Facebook de iOS.

Ilustrate în cele două capturi de ecran de mai sus, cardurile respective încearcă să vă ofere informaţii contextuale legate de locaţia în care vă aflaţi sau activitatea pe care o întreprindeţi. Nu sunt neapărat legate de o unitate precisă de timp, dar includ totuşi şi elemente precum avertizări de aniversări. Astfel, dacă daţi check in la un bar, automat în News Feed vă vor fi servite imagini din trecut, cu voi şi prieteni voştri, la aceeaşi locaţie.

Dacă urmăriţi un anumit film la cinema sau acasă şi postaţi respectiva activitate pe Facebook, instant vă vor fi generate câteva carduri cu comentarii postate anterior de prietenii voştri pe marginea respectivului film. Noile funcţii pe care Facebook speră să le implementeze în următoarele luni, dacă feedback-ul experimentului va fi pozitiv, nu sunt legate de informaţii utile, precum vremea de afară, traficul pe drumul până la locul de muncă sau scorurile la un meci. În schimb, sunt contextuale şi vă ajută, printr-un mod foarte simplu, să vedeţi conţinut relevant pentru voi şi activităţile voastre în News Feed.