NeRD sau Navi eReader Device este un eBook Reader rezultat dintr-un parteneriat între Marina Statelor Unite şi Findaway World. Este construit, în mare parte, pornind de la designul folosit de o companie din Singapore pentru un eReader. Marea diferenţă între cele două este că NeRD e conceput a fi mult mai sigur.

De cele mai multe ori, când vorbim de dispozitive dedicate diviziilor armatei americane, acestea implică encriptarea informaţiilor stocate şi o carcasă rezistentă la intemperii. În cazul banalului eBook reader de mai sus, acele principii nu se aplică. Singurele sale elemente de siguranţă sunt lipsa unui port USB, lipsa conectivităţii WiFi şi a posibilităţii extinderii spaţiului de stocare. Cu alte cuvinte, nu este un eReader foarte deştept.

Partea bună este că, începând cu această vară când va fi livrat către primii soldaţi, va veni preîncărcat cu peste 300 de cărţi. În general, va fi o combinaţie de cărţi mai vechi şi unele dintre cele mai populare titluri la ora actuală. Publisher-ii contactaţi pentru acest proiect au fost Simon & Schuster, HarperCollins, Hachette şi Penguin Random House. Nici configuraţia hardware nu este una de care membrii marinei să fie mândri. Procesorul va fi un single core la 600 MHz, rezoluţia va fi de 600 x 800 pixeli şi memoria internă de 4GB. Platforma folosită va fi Android 2.3 Gingerbread. Nu există un preţ oficial pentru NeRD, dar este de aşteptat să fie exorbitant pentru simplul fapt că nu va fi destinat oamenilor de rând, cel puţin în prima etapă.