Apple este în discuţii cu Beats by Dre, compania producătoare de căşti şi boxe portabile, pentru o eventuală achziţie. Suma vehiculată este de 3.2 miliarde de dolari. Financial Times menţionează că Apple este aproape să finalizeze tranzacţia care implică achiziţia lui Beats Electronics, compania producătoare de căşti şi boxe portabile.

Acesta ar fi cea mai mare achiziţie a companiei din Cupertino de până acum, la o valoare netă de 3.2 miliarde de dolari. Achiziţia ar avea implicare destul de mare pentru Apple, în special pentru diviziile sale care au legătură cu muzica, iTunes, iTunes Radio, precum şi pentru dispozitivele sale mobile care se livrează în prezent cu căştile proprietare EarPods. În primul rând iTunes Radio ar beneficia de utilizatorii propriului serviciu de streaming al lui beats, care a fost lansat la începutul acestui an. Este de asemenea foarte probabil ca Apple să înceapă producţia pentru căştile proprii, cu ajutorul tehnologiei de la Beats, şi de asemenea să introducă o serie de funcţii interesante pentru modelele vândute în retail cu un preţ semnificativ mai mare, cum ar fi măsurarea pulsului, sau alte elemente dedicate utilizatorilor activi.

Apple mai achiziţionează companii mici din când în când, în principal pentru tehnologia acestora pe care o implementează apoi serviciilor şi produselor proprii. În ultimele 18 luni Apple a achiziţionat nu mai puţin de 24 de companii, în ritmul său obişnuit care nu atrage pea multă atenţie, şi nu au oferit detalii despre nici una dintre aceste achiziţii ulterior.