Toshiba a pregătit cele mai rapide carduri microSD şi ţinteşte din ce în ce mai agresiv piaţa de stocare şi cea a dispozitivelor mobile.

Toshiba a fost cel care anul trecut a achiziţionat compania producătoare de memorii şi de SSD-uri, OCZ. De atunci îşi pregăteşte o serie de produse interesante pe care le va dezvălui în cursul acestui an. OCZ era recunoscut pentru controllerele de SSD-uri foarte rapide, şi pentru memoriile de gaming performante pe care le produceau. Din nefericire pentru ei, piaţa de high-end şi gaming a fost şi este în scădere, şi nu au mai putut face faţă acestei situaţii. Toshiba beneficiază acum de pe urma tehnologiei acestora, şi lansează o serie de carduri microSD foarte rapide, cele mai rapide de piaţă la momentul actual, spun ei. Cardurile microSD dezvoltate sunt primele care au obţinut certificarea High-Speed UHS-II Interface Standard.

Această interfaţă a fost denumită SD Memory Card Standard Ver. 4.20, iar cei interesaţi pot alege momentan dintre variantele de 32 şi 64 GB. Cardurile deţin certificarea UHS Speed Class 3 şi pot înregistra conţinut 4K la un bitrate minim de 30 MB/s, aferent standardului de 280 Mbps pentru înregistrarea în format 4K.

Cardurile de 64 GB vin cu o viteză maximă de scriere de 240 MB/s şi de citire de 260 MB/s. Cardurile mai mici, cele de 32 GB au o viteză maximă de citire de 145 MB/s şi de scriere la 130 MB/s. Momentan nu se cunosc preţurile sau alte detalii legate de disponibilitatea acestora.