Compania Google acuză Turcia că a pătruns în sistemul său de adrese online pentru a redirecţiona utilizatorii spre alte site-uri Internet, acesta fiind cel mai recent episod al eforturilor Guvernului de la Ankara de a bloca accesul cetăţenilor turci la platforme de socializare.Google a primit informaţii credibile şi poate confirma că serviciul DNS (Domain Name System) este interceptat de autorităţile turce, a comunicat un oficial al companiei online, Steven Carstensen.

Chiar dacă oficialul Google nu a declarat explicit acest lucru, este foarte probabil că serverele DNS sunt blocate pentru ca utilizatorii să fie împiedicaţi să evite blocajul impus site-urilor YouTube şi Twitter.

Guvernul turc a oprit accesul la platforma de microblogging Twitter pe 20 martie, după critici dure ale premierului conservator Recep Tayyip Erdogan. De asemenea, accesul la platforma YouTube este restricţionat, după difuzarea unei înregistrări video care ar fi conţinut informaţii cu caracter secret.

"Google susţine un Internet liber şi deschis în întreaga lume şi suntem preocupaţi oricând există ameninţări", a comunicat compania pentru The Wall Street Jour