Orange a introdus şi la noi în ţară o tehnologie numită Passpoint, care uşurează procesul de conectare la hotspot-urile WiFi.

Desigur, tehnologia Orange Passpoint se aplică doar hotspot-urilor puse în funcţiune de Orange şi face parte din strategia operatorului de a oferi servicii de internet mai rapid de accesat şi folosit.
Autentificarea în reţeaua WiFi se face doar prin intermediul SIM-ului proprietarului telefonului, lucru care sugerează că trebuie să avem un smartphone ce funcţionează pe reţeaua Orange pentru a avea acces la internet.

Această practică este des folosită şi de alţi operatori. În mod nativ, tehnologia funcţionează pe dispozitive Samsung şi Apple cu iOS 7, printre primele companii care au implementat acest tip de autentificare. Utilizatorii care nu deţin dispozitive compatibile Orange Passpoint, dar care suportă protocolul EAP-SIM/AKA, se vor putea conecta dacă selectează manual acest tip de autentificare la prima încercare de conectare la reţea. Ulterior primei autentificări, toate conectările se vor realiza automat. Orice utilizator de servicii de telefonie mobilă, indiferent de reţeaua în care este înregistrat, se poate conecta gratuit la hot spot-urile Orange Wi-Fi timp de 2 ore, autentificarea se face prin portal, iar parola se primeşte prin SMS. Pentru clienţii Orange accesul este nelimitat prin tehnologia Passpoint. Lista telefoanelor compatibile se află la adresa din acest link.