Samsung Galaxy S5 s-a lansat în România şi la nivel global, astfel că acum compania are timp să pregătească punerea în scenă a noului Samsung Galaxy S5 Zoom, un telefon pentru care camera foto este elementul de bază.

Mai multe informaţii legate de Galaxy S5 Zoom au apărut în urma unei prezentări, iar aceste specificaţii au fost confirmate de surse apropiate producătorilor pentru gsmarena. 

S-ar părea că noul smartphone vine cu îmbunătăţiri majore fata de S4 Zoom de anul trecut. Cel de acum va fi mai subţire şi va fi fără obiectiv care să stea în exterior. Samsung ar fi optat pentru un zoom intern, de tipul celor întâlnite pe mai multe camere digitale.

Galaxy S5 Zoom va avea un ecran de 4,8 inch la 720p şi sistemul de operare Android 4.4 KitKat. Noul smartphone va primi un senzor CMOS de 20MP cu stabilizare optică, iar zoomul optic va fi de 10x. Camera va fi ajutată de un blitz Xenon.

Smartphone-ul Samsung Galaxy S5 Zoom s-ar părea că va avea pe lista de specificaţii un procesor quad-core la 1,5 GHz şi 2 GB de RAM.

Deocamdată nu există informaţii privind preţul noului dispozitiv.