Intel a anunţat o gamă largă de procesoare pentru entuziaşti, din gama Haswell Refresh.

Ce poate face un producător de procesoare atunci când se lansează o serie nouă de plăci de bază, cu luni înainte de noile procesoare? Dacă socket-ul este acelaşi, vine pe piaţă cu un refresh al procesoarelor actuale.

Intel a precizat o lansare la jumătatea acestui an pentru aceste procesoare, în ideea în care plăcile de bază cu Z97 vor fi disponibile undeva la jumătatea lunii aprilie.

Devil's Canyon este numele noii generaţii de procesoare high-end, care fac parte din gama de procesoare Haswell Refresh şi care vin cu îmbunătăţiri la transferul de căldură dintre cip şi pastila pe care se aşează cooler-ul. Intel nu a oferit un nume precis pentru primul procesor, însă zvonurile arată că este vorba despre 4790. O noutate este procesorul Pentium Anniversary Edition, un procesor deblocat care celebrează 20 de ani de la crearea primului procesor cu numele Pentium. Odată cu lansarea chipset-ului X99, Intel va avea şi o serie nouă de procesoare Haswell-E, tot după jumătatea anului 2014. Avantajul acestui kit, procesor+placa de bază, este că va utiliza DDR4. Producătorii de plăci de bază vor avea probabil primele modele prezentate la Computex 2014, iar acestea vor fi disponibile pe piaţă în luna august a acestui an.