Cu o configuraţie de smartphone pe steroizi, creaţia de mai jos cu numele Mi World este un computer în toată regula care rulează Android. Din ce în ce mai mulţi producători de smartphone-uri şi tablete au lansat un dispozitiv compact, fără nici un fel de ecran, preinstalat cu Android. Unii îl promovează ca şi player de conţinut multimedia, alţii ca şi consolă de jocuri, dar prea puţini îşi asumă titlul de computer în toată regula.

Elementele de mai sus au fost valabile până la anunţul Mi World Portable Computing System. Acesta este un sistem portabil pe care îl puteţi băga în geantă şi lua cu voi în deplasări. În acest moment este o campanie pe Indiegogo şi are asociată o cifră generoasă de 600 de dolari pentru o bucată. Primul impuls ar fi să vă temeţi să asociaţi o valoare atât de mare unei configuraţii pe arhitectură ARM. Realitatea este însă că librăria de aplicaţii disponibilă pe Android şi numărul mare de scenarii pentru care poate fi folosit un astfel de computer vă fac uşor să uitaţi de respectiva limitare. În plus, configuraţia hardware este una foarte puternică şi actuală. Cutiuţa argintie de mai sus ascunde un Qualcomm Snapdragon 800 quad core tactat la 2,4 GHz ajutat de 2GB RAM.

Conectica include cel mai recent standard de comunicaţii wireless 802.11ac, Bluetooth 4.0, USB 3.0 şi un port microHDMI. Pentru ca pachetul să fie complet, aveţi la îndemână şi un SSD de 64GB pentru stocare. Partea interesantă este că producătorii s-au decis să includă şi o baterie generoasă care ar trebui să vă ofere o autonomie de 30 de ore de utilizare. Nu mai rămâne decât să vă decideţi la ce aţi folosi voi un astfel de PC.