Chiar dacă pare similar cu câteva dispozitive anterioare create de Sony, acesta este Project Morpheus, un headset pentru realitate virtuală. Utilizatorii PlayStation 4 sau cei care stăteau în dilemă când vine vorba de achiziţia unei console next-gen, s-ar putea să fie foarte interesaţi de cea mai nouă lansare a celor de la Sony.

În cadrul târgului de gaming GDC 2014, japonezii au anunţat Project Morpheus, un headset în format prototip care, după spusele producătorilor, este rezultatul a trei ani de cercetare şi dezvoltare. Acesta este un instrument pentru realitate virtuală, iar preşedintele Sony a fost foarte mândru de realizarea companiei pe care o conduce, pe marginea acestui domeniu. ,,Nimic nu oferă un sentiment de imersiune mai bun decâr RV. RV a fost visul multor gameri încâ de la inventarea computerelor. Mulţi dintre noi la PlayStation am visat la RV şi la ce ar putea să însemne pentru comunitatea gamerilor.”

Deşi nu avem o dată clară de lansare pentru acest accesoriu sau un preţ orientativ, ştim totuşi că headset-ul din imaginea de mai sus ar trebui să funcţioneze în tandem şi cu camera PlayStation şi controllerul PlayStation Move. Aceste elemente nu vor face decât să amplifice şi mai mult experienţa trăită de jucător în realitatea virtuală. Cel mai trist mi se pare că nici măcar nu avem siguranţa că designul de mai sus va fi cel al produsului final. În perspectivă, Sony nu a făcut cu acest anunţ decât să confirme că vor să intre şi ei într-o competiţie care la această oră este dominată de Oculus Rift. Cu toate că nici unul dintre cele două aparate nu este disponibil muritorilor de rând, competiţia într-un domeniu atât de atractiv precum realitatea virtuală reuşeşte să alimenteze un interes şi mai mare pentru inovaţie.