Cu doar câteva săptămâni până la decesul oficial al suportului pentru Windows XP, Microsoft lucrează la ultimele update-uri pentru platformă.

Până pe 8 aprilie mai este aproape o lună. Acea dată are o semnificaţie foarte importantă pentru utilizatorii de Windows XP deoarece defineşte momentul în care Microsoft va înceta suportul pentru vechiul sistem de operare. În principiu, partea de suport implică actualizări regulate şi update-uri de securitate, iar având în vedere că mai este o lună până atunci, gigantul din Redmond ne mai e dator cu câteva patch-uri. Zilele trecute, Microsoft a anunţat rolul actualizărilor care vor fi făcute publice începând cu Patch Tuesday de luna aceasta. Patch Tuesday este un concept iniţiat de compania înfiinţată de Bill Gates în urmă cu câţiva ani şi defineşte ziua din lună în care utilizatorii de Windows beneficiază de cele mai multe update-uri de securitate.

De această dată, va fi vorba de cinci pachete menite să acopere vulnerabilităţi importante. Două dintre ele sunt clasificate ca fiind de o importanţă critică. Primul tratează o vulnerabilitate din Internet Explorer care a fost foarte mediatizată.

Al doilea este o soluţie la o problemă existentă în toate sistemele de operare Microsoft de la Windows XP la Windows Server 2012. Dintre alte două update-uri anunţate acum, clasficate ca importante, unul elimină nişte bug-uri din Silverlight. În acest moment, numărul celor care folosesc în continuare sisteme cu Windows XP este foarte mare. Sunt curios dacă lipsa unor astfel de anunţuri cu actualizări pe partea de securitate va motiva utilizatorii să facă update la Windows 7 sau 8.