Cei de la Fujitsu consideră cititoarele de amprentă demodate. Fără a critica neapărat eficienţa lor ca metode de autentificare, compania consideră că un senzor care citeşte întreaga palmă este viitorul. Mai mult decât atât, Fujitsu a introdus deja în câteva modele de laptopuri noul senzor, similar ca  dimensiune cu un cititor clasic de amprentă. Diferenţa majoră este că nu trebuie să vă plimbaţi degetul peste el pentru a vă accesa sistemul.

Cu această metodă de autentificare, ste suficient să ţineţi palma în aer la câţiva centimetri deasupra respectivului cititor. Ideea din spate implică înregistrarea poziţiei diverselor vene poziţionate sub suprafaţa pielii. Oficialii companiei japoneze au afirmat că vascularizarea palmei umane poate fi folosită ca o metodă de autentificare de o mie de ori mai sigură decât o amprentă. Aşa cum o mână fără corp ataşat nu funcţionează, doar în momentul în care respectivul senzor "simte" sângele din vene poate considera finalizată cu succes procedura de autentificare.

Fujitsu are atât de multă încredere în această tehnologie, care în stadiu de dezvoltare purta numele de PalmSecure, încât primele laptopuri business care vor avea la bază noua metodă de autentificare vor ajunge în magazine până la sfârşitul... săptămânii viitoare.

 

Sursa: