La Târgul Mondial de Telefonie Mobilă din Barcelona, tehnologia wireless şi caii putere şi-au dat mâna pentru a forma maşinile viitorului. Cei mai mari producători de autovehicule din lume au prezentat bolizi care execută orice comandă vocală, au conexiune la Internet şi te pot duce singuri acasă.

Una dintre principalele atracţii ale târgului vine pe cele patru roţi ale unei maşini marca Mercedes.

Sistemul inteligent integrat maşinii primeşte comenzi vocale, este conectat la Internet şi poate primi chiar de la producătorul maşinii date privind starea tehnic a autoturismului şi sugestii de mentenanţă. Cu toate aceste dotări, bolidul Mercedes poate ajunge la un preţ de aproape 50.000 de euro.

Şi cei de la Ford vin cu o noutate pentru maşinile lor. Este vorba de un sistem integrat care ştie să răspundă aproape la toate solicitările conducătorului auto, fie că e vorba de alegerea unei melodii, a unei adrese sau chiar a unui restaurant. Odată primită comanda, sistemul te ghidează rapid până la destinaţia dorită.

Chinezii de la ZTE au venit la rândul lor cu o aplicaţie prezentată în cadrul târgului organizat în Barcelona.

Una dintre principalele preocupări ale producătorilor de software este aceea de a crea conectivitate atunci când sunteţi în mişcare. Este vorba de o aplicaţie a celor de la ZTE pentru telefonul mobil atunci cand vă aflaţi în maşină. Are comandă vocală şi poţi să ceri melodia favorită, sau destinaţia dorită.

Tehnologiile wireless au început să devină tot mai prezente pe maşinile celor mai mari companii. Iar producătorii spun că, în viitor, vom fi tot mai conectaţi cu maşinile pe care le conducem.