Samsung a prezentat aseară noul smartphone Samsung Galaxy S5. În mare, s-a păstrat acelaşi design ca la Galaxy S4. Una dintre principalele diferenţe ar fi aceea că pe spate, Samsung Galaxy S5 va avea o suprafaţă cu perforaţii. Smartphone-ul Galaxy S5 va veni în culorile albastru, negru, alb şi auriu.

Ecranul este de 5,1 inci, o rezoluţie de 1080 x 1920, iar densitatea pixelilor este de 432 ppi.

Sticla de protecţie este Gorilla Glass 3. De asemenea, tot la acest capitol, cei de la Samsung spun că Galaxy S5 este rezistent la apă.

Memoria RAM este de 2GB şi vor fi două versiuni în ceea ce priveşte capacitatea de stocare: 16 şi 32GB. De asemenea, Samsung Galaxy S5 va avea şi slot pentru carduri microSD. Procesorul este un quad-core de 2,5 Ghz Krait 400.

Camera are n senzor de 16MP şi are mai multe funcţii: dual shot, poate înregistra simultan imagini video şi să pozeze, detectarea feţei, HDR şi stabilizare de imagine. Sistemul de operare va fi Androi 4.4.2 KitKat.

Iată cum s-a desfăşurat întreaga lansare Samsung Galaxy S5:

21.00. Lansarea a început cu un concert de muzică simfonică.

21.15. Preşedintele şi CEO Samsung, JK Shin e pe scenă.

21.20. CEO Samsung prezintă noul Galaxy S5, dar şi două ceasuri de mână care funcţionează împreună cu smartphone-ul.

 21.26. Ceasurile vor funcţiona împreună cu smartphone-ul. Îţi vor spune dacă ai un apel nepreluat, un mesaj sau ce update-uri interesante au fost făcute pe reţelele de socializare. Samsung Galaxy Gear 2 va avea mai multe aplicaţii dedicate. Cu ajutorul acestui ceas ai putea, de exemplu, să-ţi controlezi televizorul, pentru că poate fi folosit şi ca o telecomandă. De asemenea, are mai multe aplicaţii pentru fitness şi poate măsura pulsul.

21.27. Ceasul Samsung Galaxy Gear Fit va avea un ecran curbat.

21.27. Samsung Galaxy S5 are un ecran de 5,1 inci, e full HD şi Super Amoled.

21.32 Bateria va avea o capacitate de 2,800 mAh. Cei de la Samsung spun că Galaxy S5 va avea o baterie care ţine 10 ore de navigare pe internet şi poate rula timp de 12 ore de conţinut video. De asemenea, se va putea încărca şi wireless.

21.39. Partea din spate a carcasei va fi cu perforaţii, iar cei de la Samsung spun că vor fi lansate mai multe variante de culoare.

21.42. Samsung Galaxy S5 va avea şi un ecran rezistent la apă. Nu înseamnă că vei putea face scufundări cu noul Samsung Galaxy S5, însă dacă îl scapi în apă sau te prinde o ploaie, smartphone-ul nu se va strica.

21.46. Noul Samsung Galaxy S5 va avea şi scanner de amprentă pentru a efectua plăţi cu ajutorul mobilului şi pentru a-ţi securiza datele de pe telefon. Cele mai importante date vor fi protejate cu ajutorul cititoului de amprentă. 

21.56. Reprezentanţii Samsung anunţă că noile gadgeturi vor apărea pe piaţă începând cu luna aprilie, însă nu a fost anunţat niciun preţ. 

21.59. Lansarea Samsung Galaxy S5 şi Galaxy Gear s-a încheiat.