Simplu şi eficient - astfel poate fi clasificat pixul de mai jos, creat de studiourile de design Pininfarina şi a cărui pastă nu se termină niciodată. Am ajuns şi în acel moment în care obiectele de zi cu zi sunt efectiv reinventate pentru a deveni subit revoluţionare.

Clasicul pix este un astfel de dispozitiv. În mod uzual, un pix funcţionează cu o pastă finită. Mai mult decât atât, există posibilitatea ca respectiva pastă să fie suficientă în pix, dar să se usuce, moment în care acel instrument de scris devine automat inutilizabil. Instrumentul de mai sus, intitulat foarte pretenţios 4.EVER Pininfarina Cambiano, este la prima vedere un pix cât se poate de obişnuit.

Magia sa stă însă în cuvintele 4.EVER din prima parte a numelui. Cu un preţ ce va depăşi detaşat pragul de 1000 de euro, acest pix are o ,,pastă” infinită. Mai precis, pasta sa este înlocuită cu un vârf ethergraph realizat dintr-un aliaj special ce are proprietatea de a lăsa urme pe hârtie, într-un mod similar cu orice alt pix pe care l-aţi folosit vreodată. În plus, vârful nu se ascute, nu se schimbă şi, aparent, nu se toceşte. Aş vrea să afirm că un astfel de pix îşi scoate banii în timp prin prisma pixurilor noi şi consumabilelor pe care le economisiţi. Totuşi, cred mai degrabă că preţul fabulos se va amortiza în peste... 100 de ani.