Deşi rareori se întâmplă ca un producător să posteze online din greşeală detalii despre un smartphone, asta s-a întâmplat cu HTC Desire 310. Nu este cel mai perfomant smartphone pe care îl veţi vedea luna aceasta. Este totuşi o creaţie decentă din punctul de vedere al configuraţiei şi nu este exclus să fie şi destul de accessibil ca preţ.

Pentru simplul fapt că fiecare telefon are propria sa pagină cu specificaţii, în teorie, este doar o chestiune de câteva click-uri până când un nou aparat ajunge online. Din păcate, acele click-uri pot fi făcute şi din greşeală, altfel nu-mi explic de ce ar ajunge un telefon nelansat pe site-ul oficial HTC Europe, doar ca în câteva ore, respectiva pagină să nu mai poată fi accesată. Este vorba despre HTC Desire 310, un terminal entry-level al taiwanezilor care are mari şansă să fie lansat oficial în câteva săptămâni la MWC.

Ca fapt divers, va fi primul smartphone al celor de la HTC construit în jurul unui procesor MediaTek, un salt semnificativ având în vedere că, până acum, dispozitive precum HTC One au folosit SoC-uri Qualcomm. Vizavi de configuraţie, respectivul aparat va folosi un display de 4,5 inci cu o rezoluţie de 854 x 480 de pixeli. Camera va fi de 5 megapixeli, memoria internă de 4GB şi nu va lipsi din ecuaţie nici posibilitatea extinderii capacităţii printr-un microSD. În rest, vorbim de un procesor quad core MediaTek MT6582M tactat la 1,3 GHz ajutat de 512MB RAM. Rulează din start Android 4.2.2, iar autonomia este asigurată de o baterie de 2000 mAh. HTC Desire 310 nu este un telefon care să te lase cu gura căscată, dar în ultima perioadă acestea aduc cel mai mare profit producătorilor de telefoane.