În luna octombrie a anului trecut, Samsung a anunţat Galaxy Round, primul lor telefon cu ecran curbat. În ultima vreme circulă informaţii pe surse care arată că cei de la Samsung ar pregăti şi o tabletă cu ecran curbat. Din câte se pare, Galaxy Tab Round ar putea avea un ecran de 8,4 inci şi va funcţiona cu sistem de operare Android 4.4. Procesorul ar putea fi un Exynos 5 Octa şi ar putea avea o memorie RAM de 2GB.

În ceea ce priveşte smartphone-ul Galaxy Round, acesta va fi prezent, pentru început, în ofertele unui operator de telecomunicaţii din Coreea de Sud. Smartphone-ul, cu un ecran OLED, este curbat pe verticală. Are un ecran de 5,7 inci, iar display-ul este full HD.

Specialiştii de la Samsung dezvoltă programul „Round Interaction”, un program de aplicaţii special creat pentru forma display-ului. De exemplu, atunci când apeşi pe una dintre părţile telefonului, când vizualizezi partea centrală a ecranului, Round se va aprinde şi-ţi va oferi informaţii legate de apeluri nepreluate şi sms-uri necitite, starea bateriei. De asemenea, cei de la Samsung spun că experienţa de navigare pe acest ecran este mult mai spectaculoasă.

În ceea ce priveşte partea tehnică, Galaxy Round are o baterie de 2.800 mAh, o cameră de 13 megapixeli, funcţionează cu Android 4.3, o memorie RAM de 3GB şi un procesor de 2,3 GHz quad-core.