Dacă aţi simţit vreodată că elemente mult mai comune ale existenţei cotidiene nu sunt transformate în gadgeturi smart, Smokio este un exemplu. Indiferent de presiunea socială şi de stigma asociată acestui obicei, nu am simţit nici măcar o secundă, vreodată în viaţa mea că fumatul va dispărea.

Fumătorii îşi apără gestul şi cei care nu fumează nu pot decât să mărească preţul ţigărilor şi să interzică respectiva activitatea într-un număr cât mai mare de locaţii.

Dacă există un pic de voinţă în sufletul cuiva care îşi doreşte să se lase, cu siguranţă, la un moment dat a cochetat cu ţigările electronice. Printre aceste dispozitive a căror efecte pozitive şi negative încă se mai studiază, se numără acum Smokio, prima ţigară interconectactă cu smarthone-ul din buzunar. Acest gadget inteligent, ce urmează a fi lansat în curând, interacţionează printr-o conexiune Bluetooth cu o aplicaţie gratuită de iOS sau Android. Aceasta din urmă va fi perfectă pentru a vă monitoriza fumatul. Aceeaşi unealtă este perfectă pentru a monitoriza bateria ţigării şi chiar pentru a ajusta cu precizie elveţiană cantitatea de vapori de apă eliberaţi. În cazul în care vreţi să aveţi o statistică vizavi de locurile în care fumaţi cel mai mult, o evidenţă ţinută de aplicaţie poate sta şi la baza acelor informaţii. Pentru a simţi că aţi făcut economie, printr-un algoritm încă necunoscut, perserverenţa voastră va fi măsurată în numărul ţigărilor normale pe care le-aţi fi fumat, dacă nu apelaţi la Smokio. Pentru mai multe informaţii pe marginea sa şi pentru a vă da seama la ce ajută exact, site-ul creatorilor s-ar putea să vă răspundă la toate întrebările.