Facebook renunta la una din modalitatile prin care a incercat sa limiteze stirile false, mai exact aceea prin care puteai raporta cu stegulet stirile false, noteaza Playtech.ro. Acum un an, Facebook a lansat o noua optiune, prin care puteai marca articolele care fusesera identificate de catre organizatii independente drept false cu stegulet rosu. O cercetare Facebook a aratat insa ca efortul nu a ajutat prea mult. 

Echipa Facebook a expus patru motive pentru care steguletele nu erau o modalitate eficienta:

  • Ingropau informatiile critice, adica necesitau prea multe click-uri.
  • Puteau da gres, pentru ca limbajul sau imaginile puternice pot sustine idei.
  • Erau necesare doua verificari ale informatiei, asa ca procesul era unul lent.
  • Functiona doar pentru ratingurile false, astfel incat stirile partial false sau nedemonstrate false nu erau marcate.

Cei care lucrau independent pentru a verifica veridicitatea stirilor postate pe Facebook sunt de parere ca gigantul nu le-a impartasit suficiente informatii despre eficacitea eforturilor lor.

Un jurnalist care lucra cu Facebook în acest scop le-a explicat celor de la The Guardian mai multe. „Au o problemă mare şi se bazează pe alte organizaţii să strângă după ei”, a zis el.

În continuare, Facebook va pune accent pe articolele relevante, de la surse de ştiri consacrate. Acestea vor apărea înainte ca utilizatorii să apuce să dea click pe link pentru a intra pe site, în speranţa de a citi informaţii valide. Aceste articole relevante sunt menite să ofere mai mult context, conform managerului de produs de la Facebook Tessa Lyons.