Un purtător de cuvânt al Facebook a confirmat faptul că reţeaua a introdus un nou sistem de de securitate, care presupune ca utilizatorilor să li se ceară să trimită o poză ”clară” cu faţa lor, un selfie, în caz contrar, contul urmând să fie blocat.

Facebook va cere utilizatorilor să trimită o astfel de fotografie, pentru a le verifica identitatea, în cazul în care se remarcă o activitate suspectă, informează 9to5mac.com.

Motivul unei astfel de măsuri este înmulţirea boţilor care răspândesc ştiri false şi propagandă, aşa cum s-a întâmplat la alegerile din Statele Unite, iar Facebook vrea să se asigure că utilizatorii sunt umani.

Purtător de cuvânt Facebook: ”Acest test are menirea de a ne ajuta pe noi să depistăm activităţile suspecte, incuzând crearea unui cont, trimiterea de cereri de prietenie, stabilirea de plăţi pentru reclamă, precum şi crearea şi editarea de anunţuri publicitare”

Facebook a confirmat, pentru Wired, că recunoaştere facială este automată şi că fotografia va fi ştearsă de pe servere, după ce verificarea este încheiată. Însă, conturile utilizatorilor sunt blocate până la momentul verificării fotografiei încărcate de internauţi.