iPhone X o fi rezistent la apă şi la praf, dar temperaturile scăzute îl dau peste cap complet.

Noul smartphone al celor de la Apple a fost lansat fix acum o săptămână, iar plângerile au curs gârlă până acum. De pe subreddit-ul r/iphone aflăm că ecranul telefonului se blochează în momentul în care temperatura scade brusc. Un user povesteşte: „Am observat că ecranul iPhone X-ului meu nu mai reacţionează imediat ce ies afară. Literalmente, la 2 secunde după ce ies dintr-o clădire în frig, ecranul meu se blochează. Încerc să dau swipe pe site-uri şi nu-mi recunoaşte degetul”.

Redditorii s-au înghesuit să-i răspundă, confirmând că problema e des întâlnită. Se pare că temperatura de 0 grade Celsius e suficientă ca să dea peste cap touchscreen-ul telefonului. Problema se rezolvă dacă-i dai un refresh iPhone-ului, blocându-l şi apoi deblocându-l.

Cei de la Apple au recunoscut oficial problema şi sunt pregătiţi s-o remedieze: „Suntem conştienţi de cazurile în care ecranul lui iPhone X nu mai răspunde temporar la atingere după trecerea bruscă la un mediu rece. După câteva secunde, ecranul îşi revine complet. Problema asta va fi rezolvată printr-un viitor update de software”.

Apple oricum recomandă să nu le foloseşti telefoanele la temperaturi prea scăzute sau prea ridicate: „Folosiţi dispozitivele iOS acolo unde temperatura ambientală e între 0 şi 35 grade Celsius. În condiţii de temperatură prea scăzută sau prea ridicată, dispozitivul îşi poate schimba comportamentul pentru a-şi regla temperatura proprie. Utilizarea unui dispozitiv iOS în afara intervalului său de operare îi poate scurta temporar viaţa bateriei şi îl poate face să se închidă”.

Dacă tot plăteşti 6-7.000 lei pe un telefon, te-ai aştepta să primeşti ceva mai rezistent. Să nu uităm nici de zvonurile conform cărora Apple a făcut în silă sistemul Face ID sau de faptul că preaslăvita metodă de securizare e inutilă în cazul gemenilor. În fine, măcar treaba cu ecranul friguros se va rezolva.