Google lansează un nou program de tip „bug bounty”, care îi va recompensa financiar pe cei care raportează probleme de securitate în cadrul aplicaţiilor Android.

Cu toate eforturile şi inteligenţa artificială investite în securizarea propriului ecosistem mobil, Google se confruntă în continuare cu numeroase probleme de securitate când vine vorba de Android şi de aplicaţiile pentru acest sistem de operare.

Pentru a creşte şi mai mult nivelul de securitate al smartphone-urilor cu Android, Google lansează un nou program de recompense pentru cei care descoperă probleme, numit Google Play Security Reward.

Acest program va plăti 1.000 de dolari pentru descoperirea vulnerabilităţilor în cadrul aplicaţiilor de Android. Nu este vorba de orice problemă posibilă a unei aplicaţii, precum bug-uri simple, ci strict despre probleme pe partea de securitate.

Scopul este acela de a depista problemele grave de securitate, precum executarea de cod maliţios de la distanţă, descărcarea forţată a unei aplicaţii compromise ori preluarea controlului asupra unui dispozitiv mobil.

Google Play Security Reward prevede ca aceia care depistează problemele de securitate să lucreze îndeaproape cu dezvoltatorii de aplicaţii pentru rezolvarea acestora. Google nu va face decât să noteze problema rezolvată şi să livreze recompensa.

Deocamdată, programul este disponibil doar pe bază de invitaţie, fiind incluse în acest moment un număr limitat de aplicaţii. Printre acestea se numără Alibaba, Dropbox, Duolingo, Tinder şi Snapchat.

Google Play Security Reward intră în rândul programului general de tip „bug bounty” pe care Google îl desfăşoară de mai mulţi ani. În program sunt implicate atât sistemul Android, cât şi browser-ul Chrome. Până acum, Google a plătit recompense de aproximativ 9 milioane de dolari.