Visaţi la o carieră în IT, dar nu aţi învăţat programare sau nu mai ţineţi minte  ce aţi făcut la şcoală? Câţiva tineri, care au lucrat la Facebook şi Google, sunt gata să vă dea o mâna de ajutor.

Ei au creat o platformă online, unde poate intra  gratuit oricine vrea să înveţe programare de la zero. Momentan, lecţiile sunt potrivite doar pentru începători 

Petru a început programarea  atunci când a intrat la liceu. A făcut meditaţii, a învăţat şi pe cont propriu şi a ajuns olimpic. Apoi a făcut stagii de practică la giganţi din industrie, precum Facebook şi Palantir, dar a revenit în ţară. Împreună cu Bianca, o tânără care a fost la Google, şi alţi doi studenţi la Informatică, Petru a creat o platformă.

Aşa a luat naştere Wellcode. Cum funcţionează?

După ce te loghezi, eşti îndrumat către prima lecţie, care e o introducere în care explicăm care e legătura dintre viaţa reală şi calculator şi cum înţeleg calculatoarele comenzile pe care le dăm.

Iar apoi utilizatorul trebuie să rezolve probleme pe baza noţiunilor învăţate. Dacă întâmpină dificultăţi, poate discuta prin chat cu Petru, Bianca sau cu ceilalţi programatori. 

În aceste zile tinerii le povestesc elevilor din şcoli şi licee despre proiectul lor.

Platforma a fost lansată acum trei săptămâni dar are deja peste 1.700 de utilizatori.