University of Suffolk din Marea Britanie, Politehnica Bucureşti şi Gamedev Academy, o şcoală privată din Capitală, caută tineri care sunt interesaţi de domeniul dezvoltării de jocuri video.

Cele trei instituţii şi-au prezentat oferta edcuaţională la conferinţa DEV.PLAY, care a avut loc la începutul acestei săptămâni în centrul comercial Băneasa, din Bucureşti.

Ofertele de studii acoperă toate cele trei domenii, respectiv programare, design sau partea artistică, potrivit Economica.net.

De exemplu, cursul standard de game design de la Universitatea din Suffolk durează trei ani, iar studenţii pot învăţa de la profesionişti cu background profesional în industrie. De asemenea, se mai studiază abordarea psihologică a designului de jocuri video şi se pot realiza colaborări cu profesionişti din industrie şi companii importante din acest domeniu.

Toate marile companii care au studiouri de dezvoltare în România au joburi disponibile. Sunt anunţuri pe eJobs, de la Electronic Arts, UBISOFT, GAMELOFT sau PLAYWING Romania.

În România, există peste 6.000 de oameni care lucrează în acest domeniu. Sunt angajaţi atât la studiouri mari, cunoscute, divizii ale unor giganţi multinaţionali, cât şi în start-up-uri locale. Industria de dezvoltare de jocuri video în România are o cifră de afaceri totală de aproximativ 145 de milioane de dolari în fiecare an, potrivit Economica.net.

În urma unui studiu realizat de RGDA (Asociaţia Dezvoltatorilor de Jocuri din România) despre industria de gaming de la noi din ţară, cifra a crescut constant din 2014, când s-au atins 114,7 milioane de dolari în timp ce, în 2015, industria a realizat o cifră de 137 milioane de dolari.

Studiul realizat de RGDA a relevat că în industrie activează peste 80 de studiouri. Peste 50 dintre acestea dezvoltă jocuri în Bucureşti în timp ce peste 16 companii îşi desfăşoară activitatea în Cluj, Timişoara, Braşov şi Iaşi. Creşterea industriei este susţinută şi de numărul mare de companii înfiinţate doar în 2016, 25% din totalul studiourilor de gaming.