Apple a anunţat o conferinţă de presă, în care, ca de obicei în ultimii ani, ar putea anunţa noua generaţie de smartphone-uri. Potrivit site-urile de specialitate de peste Ocean, Apple ar urma să anunţe trei noi modele iPhone. Ar fi vorba despre iPhone 8 şi 8 Plus, precum şi un misterios iPhone

De obicei, strategia Apple era să lanseze o versiune intermediară, cunoscută ca S, însă analiştii spun că ar fi introdus atât de multe schimbări încât s-a luat decizia să se treacă direct la o nouă generaţie.

Toată atenţia este îndreptată spre supriza iPhone X. Acesta ar urma să marcheze zece ani de la lansarea primului smartphone, prezentat de Steve Jobs.

iPhone X ar urma să aibă un ecran OLED de 5,8 inci, care s-ar putea întinde pe aproape întreaga suprafaţă frontală a telefonului. De asemenea, iPhone X ar putea anunţa şi eliminarea senzorului de amprentă şi apariţia celui de recunoaştere facială, o tehnologie care numeşte Face ID.

Dispariţia senzorului de amprentă va face ca partea de jos a ecranului să fie înlocuită cu o bară touch, asemănătoare cu cea de pe ultrabook-urile MacBook Pro.

Preţ iPhone X peste 1.000 de euro

iPhone X ar putea avea un procesor A11, dezvoltat de Apple, cu şase nuclee. Actualele modele, iPhone 7 şi iPhone 7 Plus, au procesoare cu patru nuclee. iPhone X va avea o memorie RAM de 3GB şi vor fi mai multe versiuni în ceea ce priveşte capacitatea de stocare.

Încărcarea va fi wireless. Camera de 12 megapixeli va fi capabilă să filmeze înformat 4K, iar cea pentru selfie şi convorbiri video va fi de 7 megapixeli. Cel mai ieftin smartphone iPhone X ar urma să coste aproximativ 1.000 de euro, iar cel mai scump ar putea ajunge până la 1.200 de euro.

Despre iPhone 8 şi iPhone 8 Plus se spune că vor păstra designul modelelor anterioare. De asemenea, acestea vor păstra senzorul de amprentă. Pe lângă lansarea telefoanelor, Apple mai pregăteşte prezentarea unei noi generaţii de căşti AirPods, dar şi un nou model de smartwatch.