La jumătatea lunii august, HDM Global, compania care deţine acum brandul Nokia în domeniul electronicelor, va prezenta un smartphone care va funcţiona cu Android. Evenimentul va avea loc pe 16 august, la Londra.

Nokia 8 ar putea avea un ecran de 5,3 inci, cu rezoluţie QHD, un procesor Snapdragon de 835, 4GB memorie RAM, un spaţiu de stocare de 64GB şi un suport dual SIM. Fotografiile ar putea fi făcute cu un sistem dual, cu două camere de 13 megapixeli. Telefonul va fi la vânzare în variantele auriu, argintiu şi albastru.

HDM Global este condusă de Jean-Francois Baril, un fost şef al Nokia. La sfârşitul anului trecut au lansat primele două telefoane, după preluarea brandului de la Microsoft.

Nokia 150 şi 150 Dual Sim nu sunt smartphone-uri. Printre altele, noile Nokia au radio, player MP3, lanternă, cameră foto VGA şi bluetooth, iar ecranul măsoară doar 2,4 inci.

Principalul atu al celor două telefoane îl reprezintă autonomia bateriei. Potrivit producătorului, cele două modele pot oferi convorbiri de până la 22 de ore la o singură încărcare, iar în stand by pot sta până la o lună.

Însă Nokia a atras din nou atenţia după ce a decis să relanseze modelul 3310, unul dintre cele mai populare telefoane. Cu design modernizat şi cu un ecran color mult mai mare, noul 3310 oferă doar funcţionalitatea de bază a unui telefon mobil echipat cu tastatură. Singurele elemente de noutate sunt camera foto de 2MP însoţită de blitz LED şi slotul microSD, util pentru extinderea memoriei interne de 16MP.

Nokia a trecut la Microsoft în 2014. Tranzacţia a fost în valoare de peste 5,4 miliarde de euro. După ce a vândut diviza de telefoane, Nokia a rămas cu alte departamente foarte importante: NSN, dezvoltarea de infrastructură şi reţele, Here Maps, dezvoltare de hărţi şi Advanced Technologies, care se ocupă de dezvoltarea de tehnologii avansate.