Poliţia Română a lansat un apel către toţi utilizatorii de Facebook, pe care i-a îndemnat să fie foarte atenţi la persoanele din partea cărora primesc cereri de prietenie, cu referire la furturi de identitate sau alte atacuri virtuale.

În mesajul postat pe pagina de Facebook, Poliţia a întocmit o listă cu sfaturi în cazul în care sunt primite cereri de prietenie de la persoane necunoscute.

Profilurile de Facebook pot fi false şi pot ascunde în spatele lor persoane rău intenţionate, interesate de datele personale care pot fi folosite pentru lansarea unor atacuri spam, pentru furturi de identitate şi alte atacuri virtuale.

Pentru depistarea unui profil de Facebook fals, vă recomandăm:

-Interesaţi-vă dacă vreuna dintre cunoştinţele voastre comune s-a întâlnit vreodată cu persoana respectivă;

– Cu ajutorul motoarelor de căutare puteţi afla detalii despre persoanele care vă solicită prietenia, fiind cu atât mai uşor, atunci când pretinde că a studiat la vreo şcoală de renume sau are o funcţie la o companie cunoscută;

– Examinaţi fotografiile şi albumele cu atenţie. O persoană reală va avea de obicei fotografii cu prietenii şi familia şi a făcut comentarii la alte fotografii ale persoanelor cunoscute în legătură cu evenimente la care au participat împreună;

– Observaţi dacă este etichetat în alte postări ale prietenilor.

Chiar dacă este o persoană reală, nu trimiteţi niciodată fotografii personale celor pe care nu îi cunoaşteţi.”