Un nou material utilizat pentru fabricarea bateriilor telefonului va creşte semnificativ durata unei încărcări, spre satisfacţia utilizatorilor, informează ThrilList.

Telefoanele inteligente sunt mai deştepte decât oricând, am putea spune că sunt aproape de perfecţiune. Cu excepţia bateriilor. Potrivit ThrilList, lucrurile sunt pe cale să se schimbe: în curând am putea să trăim într-o lume în care telefoanele trebuie încărcate la fiecare câteva luni.

Cercetătorii de la Universitatea din Michigan  au proiectat un material numit „multiferroic magnetoelectric”, care are un potenţial deosebit atât pentru ecologişti, cât şi pentru producătorii de tehnologie. Acesta va permite computerelor viitoare să funcţioneze folosind doar câteva impulsuri de electricitate în loc să folosească un flux constant, cum se întâmplă în prezent, potrivit digi24.ro.

Astfel, calculatoarele/laptopurile şi smartphone-urile vor necesita de 100 de ori mai puţină energie pentru a funcţiona şi o singură încărcare va dura mult mai mult.