La fel ca multe produse smartphone high-end, Galaxy S8 a fost fabricat şi testat în mai multe versiuni prototip uşor diferite, unele mai reuşite decât altele. Din păcate, versiunea pe care o cunoaştem cu toţii este una cu dotări ceva mai conservatoare decât ar fi dorit inginerii Samsung, probleme tehnice care nu au fost soluţionate în timp util determinând renunţarea la anumite dotări care puteau fi cap de afiş pe lista specificaţiilor.

Potrivit indiciilor scoase la lumină până acum, Galaxy S8 trebuia să fie primul smartphone echipat cu senzor de amprente sub ecranul touch, substituind butonul fizic prezent sub ecran la generaţiile smartphone anterioare. Pe spatele carcasei urma să găsim un sistem dual-camera performant, permiţând utilizatorilor să folosească zoom optic şi să obţină poze mai expresive aplicând efecte de imagine care nu pot fi obţinute cu o cameră foto obişnuită.

Planul gândit de Samsung a fost însă schimbat după ce integrarea senzorului biometric sub ecranul touch s-a dovedit nefezabilă cu tehnologiile actuale. Cum suportul pentru citirea amprentelor nu putea fi abandonat pur şi simplu, planul de rezervă a fost implementarea unui senzor biometric convenţional, însă fără a forţa schimbări ample de design care ar fi întârziat şi mai mult lansarea oficială a telefonului. Nu este clar dacă acesta a fost motivul pentru substituirea camerei foto duale cu una având un singur grup optic, respectiv mutarea senzorului pentru puls şi flash-ul LED de sub camera foto.