Suedia a depăşit România pe primul loc în topul european al celei mai mari viteze medii a conexiunii la internet în primul trimestru al anului 2017.

Potrivit unui raport realizat de grupul american Akamai, viteza medie a internetului în România a fost de 95 Mbps în primul trimestru al anului curent, în creştere cu 15% faţă de aceeaşi perioadă din 2016. România a fost depăşită în topul continental de Suedia, unde viteza de vârf a conexiunii la internet a ajuns la 95,3 Mbps.

În topul mondial, România se află pe locul 12.

În ceea ce priveşte viteza medie a conexiunilor la internet, România este pe locul 7 în Europa şi pe 13 în lume, cu o viteză de 17 Mbps, cu 5,7% mai rapidă decât în 2016. Peste ţara noastră sunt Norvegia, Suedia, Finlanda, Danemarca, Elveţia şi Olanda.

În ceea ce priveşte viteza medie a internetului mobil, România este în Top 10 mondial, cu 15,9 Mbps. Pe primul loc este Marea Britanie, cu o viteză medie de 26 Mbps.

Cel mai rapid internet din lume este în Singapore, în timp ce ţara cu cea mai bună viteză medie a internetului rămâne Coreea de Sud, cu 28,6 Mbps.