Seviciul de mesagerie WhatsApp anunţă că şi-a îmbunătăţit modul de distribuire a pozelor şi a introdus o funcţie care permite utilizatorilor să răspundă mult mai repede la mesaje. Deocamdată, noile funcţii vor fi disponibile pentru aplicaţia care este pe gadgeturile cu iOS, iPhone şi iPad. 

Potrivit Mashable, WhatsApp a vrut ca fereastra de chat să nu mai fie încărcată cu mai multe poze atunci când se trimit imagini către alţi utilizatori. Noua funcţie permite o organizare mai bună a fotografiilor şi le aşează în grupuri de câte patru sau mai multe. De asemenea, acestea vor putea fi vizualizate în fereastra de chat.

De asemenea, WhatsApp va avea şi cinci filtre pentru editarea fotografiilor pe care le faci cu telefonul. Este vorba despre „film”, „Chrome”, „cool”, „black and white” şi „pop”. O altă funcţie introdusă de WhatsApp permite să răspunzi la mesaje cu un swipe în dreapta.

WhatsApp a fost cumpărată de Facebook, în 2014, pentru o sumă de aproximativ 16 miliarde de dolari. Reprezentanţii Facebook au anunţat la momentul tranzacţiei că vor achita 4 miliarde de dolari şi restul sumei va fi reprezentată de acţiuni la companie. La momentul achiziţiei, WhatsApp avea peste 450 de milioane de utilizatori activi în fiecare zi.

La jumătatea lunii mai, Comisia Europeană a amendat Facebook cu 110 milioane de euro, pentru că a furnizat informaţii înşelătoare legate de acordul de preluare a serviciului de mesagerie WhatsApp. Mai exact, instituţia europeană a arătat că Facebook a susţinut că nu poate conecta automat conturile utilizatorilor reţelei de socializare cu WhatsApp, însă doi ani mai târziu a lansat un serviciu care face acest lucru.

„Contrar declaraţiilor din timpul procesului de evaluare a preluării, Comisia a constatat că posibilităţile tehnice de potrivire a identităţilor utilizatorilor Facebook şi WhatsApp existau în 2014, iar angajaţii Facebook cunoşteau acest lucru”, se arată într-un comunicat al executivului UE.