Creşterea valorii amenzilor rutierea avut ca efect, printre altele, stimularea vânzărilor de sisteme „mâini libere”, preţul mediu al unui astfel de produs, casca Bluetooth, fiind sub cuantumul amenzii minime pentru şoferii care vorbesc la telefon în timp ce conduc, de 290 de lei.

Valoarea amenzilor a fost majorată ca urmare a creşterii valorii salariului minim pe economie de la 1 februarie 2017, precizează un counicat al furnizorului de echipamente telecom, soluţii de comunicare mobilă si accesorii ABN Systems.

„Creşterea din primul trimestru ne-a luat un pic prin surprindere pentru că ne-a depăşit toate prognozele în care am ţinut cont de factori economici, raţionali, precum creşterea puterii de cumpărare şi a încrederii, respectiv promoţiile de marketing. Modificarea salariului minim pe economie a produs o reacţie în lanţ care a atins inclusiv segemntul accesoriilor telecom”, a declarat George Barbu, director comercial ABN Systems.

ABN Systems a vândut în primul trimestru al anului 38.000 de sisteme mâini libere, în creştere cu aproximativ 70% faţă de T1 2016, iar valoarea acestora a depăşit jumătate de milion de euro.ABN Systems International este furnizor de echipamente telecom, soluţii de comunicare mobilă si accesorii, cu venituri de 17,5 milioane de euro în 2016 (respectiv 9,6 milioane euro în 2015 şi 8,5 milioane euro în 2014). Compania fondată în 2002 are în prezent peste 50 de angajaţi.