TITLURILE ZILEI:
• Un tramvai numit...maidan! FOTO    • Grindeanu: În iunie se vor lansa pe SEAP licitaţiile pentru loturile 1 şi 5 din Autostrada Piteşti-Sibiu şi tronsonul Piteşti-Craiova    • Înălţarea Domnului, sărbătorită joi. Este şi Ziua Eroilor    • Ştii ce spune cafeaua preferată despre partenerul tău?    • Câţi bani câştigă un şofer Uber într-o lună    • Locuitorii a şapte oraşe pot ieşi mai repede la pensie    • Călcaţi pe coadă în tur, “lupii” i-au “muşcat” de cinci ori pe vălenari la ei acasă!    • Pensionarii, victime ale unei noi metode de înşelăciune    • Iaşi: Un tânăr a stat peste şase ore pe acoperişul unui hotel de 13 etaje din centrul oraşului şi a ameninţat că se aruncă    • Bancul zilei din data de 25 mai 2017    • Maxima zilei - 25 mai 2017    • Un tramvai numit...maidan! FOTO    • Grindeanu: În iunie se vor lansa pe SEAP licitaţiile pentru loturile 1 şi 5 din Autostrada Piteşti-Sibiu şi tronsonul Piteşti-Craiova    • Înălţarea Domnului, sărbătorită joi. Este şi Ziua Eroilor    • Ştii ce spune cafeaua preferată despre partenerul tău?    • Câţi bani câştigă un şofer Uber într-o lună    • Locuitorii a şapte oraşe pot ieşi mai repede la pensie    • Călcaţi pe coadă în tur, “lupii” i-au “muşcat” de cinci ori pe vălenari la ei acasă!    • Pensionarii, victime ale unei noi metode de înşelăciune    • Iaşi: Un tânăr a stat peste şase ore pe acoperişul unui hotel de 13 etaje din centrul oraşului şi a ameninţat că se aruncă    • Bancul zilei din data de 25 mai 2017    • Maxima zilei - 25 mai 2017    
Jurnalul Prahovean foloseşte cookies-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Aflaţi mai multe.
Joi - 25 mai 2017 7:28:16

Jurnalul Prahovean
ISSN 2344 – 1488; ISSN–L 2344 – 1488


EY recomandă back-up offline, în cazul unui atac ransomware


16 mai 2017

citeşte totul despre:
companii,
ransomware,
echipamente,
infectate,
retea,
backuprating     (8 vizualizări)

EY îndeamnă companiile, în cazul unui atac ransomware, să deconecteze echipamentele infectate de la reţea şi să efectueze toate procedurile de back-up offline, deoarece şi back-up-ul poate fi infectat dacă echipamentele sunt conectate permanent la reţea, se arată într-un comunicat al companiei de consultanţă

Activaţi planul de răspuns la incidente şi nu trataţi investigaţia ca pe un simplu exerciţiu IT. Asiguraţi-vă o echipă mixtă responsabilă cu investigarea incidentului formată din reprezentanţi ai departamentului juridic, ai celui de conformitate, securitate informatică, business, relaţii publice, resurse umane şi aşa mai departe. Identificaţi şi răspundeţi vulnerabilităţilor din cadrul ecosistemului dumneavoastră conectat; instalaţi suficiente actualizări de securitate, de detectare malware şi anti-virus pentru a complica eforturile atacatorilor de a reintra în reţea. Întăriţi capabilităţile de detectare şi de răspuns la atacurile viitoare şi pregătiţi-vă pentru măsuri de eradicare', se arată în document.

EY mai recomandă companiile să se asigure că sistemele sunt protejate cu mijloacele necesare de protecţie înainte de a reconecta calculatoarele la reţea.

'Menţineţi sistemele actualizate cu un program bine pus la punct de management al vulnerabilităţilor la nivelul companiei. Acest program ar trebui să includă un ciclu de viaţă formal, repetabil, pentru gestionarea vulnerabilităţilor şi a evoluţiei riscurilor, şi un model care să protejeze toate activele care pot fi afectate de aceste riscuri, inclusiv orice fel de conectivitate cu alte active. Activaţi planurile de continuitate a afacerii. Pregătiţi toate informaţiile necesare diverselor raportări legate de cerinţele de reglementare, asigurări şi litigii, informaţii privind ameninţările informatice şi de notificare a clienţilor. Colectaţi şi păstraţi dovezile într-un format care să răspundă cerinţelor legale, astfel încât să fie relevante pentru investigaţii, corecte şi utilizabile în situaţia unor litigii civile sau investigaţii ale autorităţilor competente', menţionează sursa citată.

Maria Maxim, senior manager în cadrul Departamentului de investigarea fraudelor şi soluţionarea disputelor al EY România susţine că a devenit o necesitate ca fiecare organizaţie să-şi creeze scenariile de risc ipotetice pentru posibile incidente în zona de prelucrare a datelor personale sau de afaceri, prin spargerea bazelor de date sau scurgerea de informaţii neautorizate.

'Este important să implementăm măsuri de protecţie a datelor personale şi de securitate încă de la început, de la faza de design tehnologic sau înainte de începerea unei operaţiuni de prelucrare a datelor personale. Aceste nevoi sunt legate, de asemenea, şi de noul Regulament General European privind protecţia datelor, care va intra în vigoare în luna mai 2018 şi care subliniază obligativitatea companiilor de a lua măsurile tehnice şi organizatorice care ar putea preveni scurgerile de date. În cazuri contrare, pot exista amenzi administrative de până la 4% din cifra de afaceri anuală. Aş spune astfel că este timpul, mai mult ca niciodată, ca fiecare organizaţie să dezvolte şi să implementeze un program robust pentru protecţia datelor personale sau de afaceri şi să fie pregătită să răspundă unor potenţiale incidente", a mai arătat Maxim.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:

Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Grupul de firme Baupartner propune metode constructive inovatoare, pentru a răspunde în mod unic şi specific nevoilor fiecărui beneficiar în parte

bancul_zilei

– Ce bine aratati, azi, mama soacra! Ati putea poza unui pictor chinez.
– Ce amabil esti Ionele, draga! Dar, de ce unui pictor chinez ?
– Pentru ca, de obicei, ei picteaza balauri…
Scrie cu sufletul tău şi reciteşte cu sufletul altora. — Nicolae Iorga

Curs valutar
25 mai 2017


EUR
EURO = 4.5496 RON

Moneda euro a scăzut


USD
USD = 4.0533 RON

Dolarul american a scăzutGBP
GBP = 5.2515 RON

Lira sterlina a scazut


Top articole

JurnalulPH Advertising va ofera servicii de publicitate si reclama online