Poate părea o nebunie să cheltuieşti aproape 3.000 de euro pentru un telefon mobil. Mai ales când acesta nu este decât un Samsung Galaxy S8 al cărui preţ în magazinele din întreaga lume nu depăşeşte 800 de euro. Cu toate acestea, cerere există şi, cum altfel, au apărut şi companii dornice de a o satisface.

Dacă ai prea mulţi bani în buzunar şi ţi se pare că deja scumpul telefon inteligent Samsung Galaxy S8 nu este suficient de interesant, poţi apela la serviciile companiei scandinave Legend, specializată în produse „bespoke”. Adică în personalizarea detaliată a oricărui obiect sau serviciu. Specialiştii şi colaboratorii acestei firme au creat de-a lungul ultimilor ani tot felul de „minunăţii” în special din zona tehnologiei de vârf cu care au câştigat clienţi importanţi din lumea celor bogaţi şi dornici de atenţie. Astfel, pe site-ul Legend apar carcase şi căşti pentru telefoane mobile sau curele şi catarame pentru ceasuri lucrate cu migală din materiale scumpe precum aurul sau piele de crocodil.

Cea mai nouă creaţie a specialiştilor Legend este dedicată noului Samsung Galaxy S8 şi implică placarea părţii din spate a aparatului cu aur galben sau roz de 24 de carate şi chiar platină. Unde mai pui că marginile carcasei sunt acoperite cu diamante , iar elementele grafice, precum logo-ul producătorului, sau orice altceva îşi doreşte clientul sunt realizate din alte pietre preţioase. Preţul unui astfel de Galaxy S8 sau S8+ urcă astfel, ameţitor, până la 2.790 de euro.

O altă variantă pentru acelaşi telefon propune acoperirea părţii sale din spate cu piele de crocodil, struţ, şopârlă, pisică de mare sau rechin. Deşi nu vor „da bine” la activiştii pentru drepturile animalelor, astfel de finisaje îţi permit să ai asupra ta un telefon „cu totul altfel” decât al celorlalţi. Mai ales dacă, pe lângă pielea exotică adaugi şi o nuanţă anume şi detalii cusute manual sau încrustate cu pietre preţioase. Desigur, exclusivismul are preţul său, iar în cazul de faţă acesta nu e delor de neglijat: 2.890 de euro.