Samsung a anunţat că Galaxy S8 a doborât recordul în ceea ce priveşte numărul de precomenzi pentru smartphone-urile proprii.

Producătorul coreean Samsung a făcut public că, aşa cum se aştepta înainte de lansare, precomenzile pentru Galaxy S8 au fost cele mai mari din întreaga istorie a companiei.

Fără să ofere cifre concrete, cei de la Samsung au spus că, în comparaţie cu precomenzile de anul trecut pentru binomul Galaxy S7 – S7 Edge, cele de anul acesta au fost mai mari cu 30%, stabilind un nou record pentru companie.

Precomenzile în sine reprezintă doar o fracţie din vânzările unui produs. Importanţa lor este mai mult de ordin statistic, fiind un bun indicator cu privire la succesul vânzărilor de care un smartphone se va putea bucura.

Având certitudinea că Galaxy S8 va fi bine primit de utilizatori şi cumpărat în cantităţi mari, Samsung mai trebuie doar să-l producă în cantităţi suficiente pentru a face faţă cererii. Până acum, nu sunt indicii că Samsung ar fi subestimat cererea.

De asemenea, este important pentru succesul noului flagship să nu apară probleme tehnice care să-i afecteze imaginea. Până acum singura problemă ivită pare să fie cea care implică o tentă roşiatică a ecranului.

Pentru rezolvarea acestei probleme, Samsung a anunţat că va lansa un update software, care va da utilizatorilor un control mai mare asupra configurării ecranului. Vor trece însă luni bune până când acest update va trece prin toate etapele necesare înainte să ajungă pe telefoanele utilizatorilor.

Recordul în materie de precomenzi pentru Galaxy S8 mai arată un lucru: faptul că efectul negativ asupra imaginii companiei avut de modelul Note 7 nu a afectat interesul utilizatorilor pentru produsele companiei.