Apple pregăteşte cea mai scumpă gamă de iPhone-uri, care va include trei telefoane, la 10 ani de la lansarea primului model de către Steve Jobs, relatează Bloomberg.

Compania cu sediul în Cupertino va lansa trei iPhone-uri, cel mai devreme în toamnă acestui an, care vor fi versiuni modernizate pentru două modele actuale şi un nou telefon cu un look modificat, au declarat persoane apropiate situaţiei.

Pentru telefonul nou, Apple testează un nou tip de ecran, sticlă curbată şi materiale din oţel inoxidabil, precum şi camere avansate.

Cei nerăbdători să cumpere noul iPhone vor trebui probabil să mai aştepte pentru că constrângerile de aprovizionare ar putea însemna că dispozitivul nu va va disponibil o lună sau două după prezentarea obişnuită din toamnă.

IPhone este cel mai important produs al Apple, reprezentând aproximativ două treimi din vânzări. Telefonul îi determină pe clienţi să cumpere şi alte dispozitive ale Apple, precum iPad-uri şi Apple Watch-uri şi oferă servicii precum Apple Store.

Noua gamă de iPhone-uri va veni în acest an într-o perioadă de importanţă majoră. Anul trecut, Apple a întrerupt ciclul obişnuit de modernizare prin menţinerea formei iPhone pentru al treilea an consecutiv, înregistrând în mod neobişnuit o scădere a vânzărilor.

Pentru modelul premium, Apple testează un ecran care acoperă aproape întrega faţă a aparatului, potrivit surselor. Astfel, rezultă un ecran mai mare decât cel al iPhone 7 Plus, dar mărimea generală a acestuia este apropiată de iPhone 7.

Apple vrea să reducă dimensiunea generală a telefonului prin integrarea butonului home în ecran, la fel ca la telefonul S8 al Samsung, au mai spus persoanele.

Noul iPhone va folosi un ecran OLED, în timp ce celelalte două telefoane vor continua să fie prevăzute cu ecrane cu cristale lichide, cu dimeniuni de 4,7 inchi şi 5,5 inchi, la fel ca modelele iPhone 7 şi iPhone 7 Plus de anul trecut.

Funcţiile şi aspectul iPhone sunt în lucru şi ar mai putea suporta modificări, au precizat sursele.