Nokia 9 este unul dintre viitoare telefoane care vor purta celebrul nume, sub egida HMD Global, iar smartphone-ul ar putea arăta foarte bine. Nokia 9 pare să fie primul smartphone premium al companiei, iar acesta ar putea beneficia de tehnologia OZO Audio.

Nokia 9 ar urma să aibă specificaţii de top, dacă este să ne luăm după zvonurile apărute deja cu privire la viitorul smartphone lansat de HMD Global. Acesta va beneficia de lentile Carl Zeiss pentru camera foto, dar va fi şi primul smartphone care să beneficieze de OZO Audio, devenind un telefon ideal pentru înregistrarea de sunete, în special pentru experienţe VR.

OZO Audio este o tehnologie care permite telefoanelor mobile să înregistreze audio la 360 de grade. Un astfel de dispozitiv ar avea nevoie de cel puţin două microfoane, patru fiind numărul ideal. Această funcţie face parte din platforma Nokia OZO VR, care conţine, momentan, o cameră care filmează la 360 de grade, dar care are un preţ extrem de ridicat.

OZO Audio nu este ceea ce face un telefon premium, totuşi. Implică însă folosirea unui hardware specific, cum ar fi un procesor puternic şi un număr ridicat de microfoane. Astfel, dacă zvonrile se confirmă, reclama pentru Nokia 9 ar putea fi una similară cu cea pentru LG V20, de studio multimedia portabil.

Când vine vorba de celelalte specificaţii ale telefonului, avem de-a face cu unele care ne promit un smartphone high-end. Astfel, acesta ar urma să beneficieze de procesorul Qualcomm Snapdragon 835, folosit de Samsung Galaxy S8, dar şi de 6GB de memorie RAM. Ecranul de 5,5 inci va fi unul OLED, cu rezoluţie QHD, iar telefonul va beneficia şi de un scanner de iris, dar şi de rezistenţă la praf şi la apă, conform standardului IP68, scrie slashgear.com.

Probabil că cea mai importantă componentă, însă, este camera foto cu senzor de 23 de megapixeli şi lentile Carl Zeiss.

Astfel, Nokia 9 ar putea deveni primul smartphone care se bazează pe propriile puteri şi nu doar pe capitalul de imagine al brandului, aşa cum se întâmplă cu modelele 3, 5 şi 6, care se adresează sectorului mid-range. Nokia 9 vine la pachet cu un sistem de camere duale, dar şi cu Android O, scrie phonearena.com.

Vom avea parte de un telefon destul de bun, acesta urmând să ajungă în magazine undeva în toamna lui 2017. Cu un procesor Snapdragon 835, cu lentile Zeiss, dar şi cu rezistenţă la apă, alături de alte funcţii, telefonul ar putea concura cu rivalii consacraţi.