TITLURILE ZILEI:
• Aproape 450 de şoferi au rămas fără permise de conducere şi peste 5.500 au fost amendaţi cu o zi înaintea minivacanţei de 1 Mai    • Trafic aglomerat pe DN 1, la Comarnic, Sinaia, Buşteni şi la ieşirea de pe autostrada A1 în DN7 Piteşti-Râmnicu Vâlcea    • Simona Halep s-a calificat în semifinalele Porsche Tennis Grand Prix    • Risc maxim de avalanşă în Munţii Făgăraş, Bucegi şi Piatra Craiului    • Fotbalul se schimbă. Arbitraj video la Cupa Mondială din Rusia, în 2018    • Alimente care nu sunt chiar atât de sănătoase    • Ce trebuie să faceţi când vă vindeţi maşina    • Pompierii prahoveni au grijă de minivacanţa de 1 Mai    • Contractul pentru construirea podului peste Dunăre, postat în SEAP    • Deplasare a Petrolului 52 la echipa care a pus cele mai mari probleme în tur pe “Ilie Oană”, CS Cornu    • Maxima zilei - 29 aprilie 2017    • Bancul zilei din data de 29 aprilie 2017    • Aproape 450 de şoferi au rămas fără permise de conducere şi peste 5.500 au fost amendaţi cu o zi înaintea minivacanţei de 1 Mai    • Trafic aglomerat pe DN 1, la Comarnic, Sinaia, Buşteni şi la ieşirea de pe autostrada A1 în DN7 Piteşti-Râmnicu Vâlcea    • Simona Halep s-a calificat în semifinalele Porsche Tennis Grand Prix    • Risc maxim de avalanşă în Munţii Făgăraş, Bucegi şi Piatra Craiului    • Fotbalul se schimbă. Arbitraj video la Cupa Mondială din Rusia, în 2018    • Alimente care nu sunt chiar atât de sănătoase    • Ce trebuie să faceţi când vă vindeţi maşina    • Pompierii prahoveni au grijă de minivacanţa de 1 Mai    • Contractul pentru construirea podului peste Dunăre, postat în SEAP    • Deplasare a Petrolului 52 la echipa care a pus cele mai mari probleme în tur pe “Ilie Oană”, CS Cornu    • Maxima zilei - 29 aprilie 2017    • Bancul zilei din data de 29 aprilie 2017    
Jurnalul Prahovean foloseşte cookies-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Aflaţi mai multe.
Sâmbătă - 29 aprilie 2017 8:40:59

Jurnalul Prahovean
ISSN 2344 – 1488; ISSN–L 2344 – 1488


Producătorii auto japonezi construiesc roboţi pentru a ajuta vârstnicii să îşi păstreze mobilitatea


16 aprilie 2017

citeşte totul despre:
japonezi,
toyota,
producatori,
vehicule,
roboti,
mobilitaterating  rating     (205 vizualizări)

Producătorii auto japonezi, între care Toyota, privesc dincolo de tendinţele industriei care dezvoltă vehicule autonome şi îşi îndreaptă atenţia către fabricarea de roboţi care să ajute vârstnicii să îşi păstreze mobilitatea, într-o societate cu ritm rapid de îmbătrânire, relatează Reuters.

Schimbarea democrafică din Japonia plasează constructorii auto într-o situaţie unică. Pe lângă problemele asociate reducerii populaţiei, precum deficitul de forţă de muncă şi presiunile asupra fondurilor de pensii, în Japonia are loc şi o scădere a cererii pentru automobile

Toyota, al doilea mare producător auto din lume, a făcut în această săptămână primul pas în comercializarea de roboţi pentru reabilitarea oamenilor, lansând un serviciu de închiriere pentru un sistem de asistenţă a mersului, care ajută pacienţii să înveţe din nou să meargă după ce au suferit accidente cerebrale sau alte afecţiuni.

Sistemul Toyota urmează lansării de către Honda Motor a unor ”picioare robotice”, în 2015, bazat pe o tehnologie dezvoltată pentru robotul dansator ASIMO.

”Dacă este o soluţie prin care putem ajuta vârstincii să îşi păstreze mobilitatea după ce nu mai pot şofa, trebuie să ne uităm dincolo de maşini şi să evoluăm într-un producător de roboţi”, a declarat Toshiyuki Isobe, director general al Centrului pentru Cercetări de Frontieră al Toyota.

El a spus reporterilor că producţia de masă a roboţilor ar fi un pas natural pentru compania care a evoluat dintr-un producător de războaie de ţesut, înfiinţat în 1905, într-un constructor de automobile a cărui misiune este ”fabricarea de produse practice”.

”Fie că sunt roboţi sau maşini, dacă este nevoie să producem roboţi în masă, o vom face cu plăcere”, a spus Isobe.

Japonia îmbătrâneşte mai rapid ca restul lumii, număril persoanelor cu vârste de cel puţin 65 de ani reprezentând 26,7% din populaţie în 2015, faţă de o medie globală de circa 8,5%.

Drept rezultat, cererea pentru serviciile de îngrijire a bătrânilor a crescut, iar scăderea populaţiei active înseamnă că mai puţini adulţi sunt disponibili să aibă grijă de ei.

La nivel mondial, vânzările de roboţi pentru asistenţa bătrânilor şi a persoanelor cu dizabilităţi vor totaliza în jur de 37.500 de unităţi în 2016-2019, urmând să crească substanţial în următorii 20 de ani, potrivit Federaţiei Internaţionale a Roboticii.

În acelaşi timp, vânzările de automobile din Japonia au scăzut cu 8,5% în perioada 2013-2016, pentru că şoferii bătrâni nu mai cumpără maşini, în timp ce tinerii sunt mai puţin interesaţi să fie proprietari de vehicule.

La majoritare producătorilor auto importanţi, Toyota concurează intens pentru dezvoltarea de vehicule autonome, alocând 1 miliard de dolari unui centru de robotică şi inteligenţă artificială.

Isobe a recunoscut că Toyota a avut nevoie de mai mult timp să dezvolte roboţi decât automobile autonome, pentru că aceştia au scos compania din zona sa de confort. În consecinţă, Toyota a avut nevoie de 10 ani să aducă pe piaţă un sistem pentru mersul asistat.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:

Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Grupul de firme Baupartner propune metode constructive inovatoare, pentru a răspunde în mod unic şi specific nevoilor fiecărui beneficiar în parte

bancul_zilei

Maria era mioapa, dar prea vanitoasa ca sa poarte ochelari si in plus foarte hotarata sa se marite.
In cele din urma si-a gasit un sot si a plecat in luna de miere.
Cand Maria s-a intors mama sa a tipat ingrozita cand a vazut-o, s-a repezit spre telefon si a sunat un oftalmolog:
– Doctore, spuse ea gafaind, trebuie sa vii aici neaparat…este o urgenta! Fiica mea, care totdeauna a avut probleme cu ochii dar a refuzat sa poarte ochelari tocmai s-a intors din luna de miere…
– Doamna, o intrerupse doctorul, stapaniti-va va rog…spuneti-i fiicei dv sa ma caute la cabinet. Oricat de rau ar vedea asta nu poate fi considerata cu adevarat o urgenta…
– O, nu, spuse mama…nu intelegeti! Tipul cu care s-a intors fiica mea din luna de miere nu e acelasi cu care a plecat!!!
Viaţa poate fi trăită oriunde. Decorul nu are nicio importanţă, esenţială este intensitatea. — Cezar Petrescu

Curs valutar
28 aprilie 2017


EUR
EURO = 4.5333 RON

Moneda euro a crescut


USD
USD = 4.1453 RON

Dolarul american a scăzutGBP
GBP = 5.3604 RON

Lira sterlina a scazut


Top articole

JurnalulPH Advertising va ofera servicii de publicitate si reclama online