Ministerul Afacerilor Interne (MAI) şi Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE) anunţă că s-au constatat deficienţe la nivelul unei baze de date din componenţa sistemului naţional informatic de evidenţă a persoanelor, iar, pentru moment, nu se pot înregistra noi utilizatori ai aplicaţiei destinate solicitanţilor de fonduri europene. Apelurile cu termen-limită deschise în acest moment vor fi prelungite corespunzător perioadei în care s-au manifestat deficienţele, precizează cele două ministere. 

"În data de 10.04.2017, s-au constatat disfuncţii ale echipamentului informatic dedicat asigurării funcţionării unei baze de date, componentă a Sistemului naţional informatic de evidenţă a persoanelor, administrat de Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date (DEPABD). În scopul repunerii în funcţiune a echipamentului, în cel mai scurt timp posibil, specialiştii D.E.P.A.B.D. desfăşoară activităţi susţinute", arată reprezentanţii MAI.

La rândul lor, reprezentanţii MDRPFE anunţă solicitanţii de fonduri europene care utilizează sistemul MySMIS2014 că, pentru moment în sistem nu se pot înregistra utilizatori noi care se identifică cu datele personale, având în vedere că baza de date afectată este folosită şi la validarea utilizatorilor noi.

"Celelalte componente ale sistemului MySMIS2014 nu sunt afectate. În momentul în care deficienţa va fi remediată, MAI şi MDRAPFE vor anunţa public. Pentru a veni în sprijinul potenţialilor beneficiari afectaţi, perioada depunerii de proiecte pentru apelurile cu termen limită deschise la acest moment în MySMIS2014 va fi prelungită corespunzător perioadei în care s-au manifestat deficienţele", precizează cele două ministere.

Prin sistemul MySMIS, beneficiarii din România pot solicita banii europeni pentru perioada de programare 2014-2020.