Reţeaua de socializare Twitter a început să blocheze conturile unde sunt identificate injurii la adresa persoanelor publice, cel mai recent caz fiind cel al activistei Victoria Fierce care a lansat un atac dur la adresa vicepreşedintelui Mike Pence pe Twitter privind recenta retragere de către administraţia Trump a protecţiei pentru persoanele transsexuale, scrie vineri portalul theverge.com.

Aproape imediat după ce Victoria Fierce a postat pe Twitter mesajul dur la adresa vicepreşedintelui Mike Pence, ea a fost informată printr-o notificare a reţelei de socializare că a fost blocat contul ei pentru următoarele 12 ore şi nu mai poate posta niciun mesaj, iar contul său poate doar să fie citit de către prietenii săi din lista de contacte.

Ea recunoaşte că nu este prima dată când atacă dur un oficial, însă nu se aştepta ca aproape concomitent să primească notificarea de la Twitter. Măsura luată de reţeaua de socializare este parte a demersului mai amplu care vizează gestionarea formelor de abuz online pe platforma de socializare.

Notificarea a luat-o prin surprindere pe Fierce, care a declarat pentru portalul The Verge: ''A fost doar un mesaj tweet, şi desigur nu este prima dată când am spus unui oficial ales să se ducă naibii''.

Cei de la Twitter menţionează că aceste măsuri de filtrare a conturilor sunt legate de schimbările introduse începând de săptămâna trecută cu scopul de a reduce numărul mare de conturi abuzive. În momentul în care Twitter stabileşte că un cont este abuziv, în baza unor criterii interne pe care nu le-a dezvăluit public, trece imediat la ascunderea mesajelor tweet ale acelui cont pentru orice persoană care nu se află în lista de prieteni a celui care deţine contul. Restricţiile durează o perioadă prestabilită de timp, de regulă 12 ore la prima ofensă.