Internetul a devenit o normalitate chiar şi pentru copii, iar Google este unul dintre cei mai cunoscuţi ajutori în căutarea informaţiei necesare. Deseori se întâmplă că introducând în sistemul de căutare un cuvânt sau o frază, ne ciocnim de faptul că trebuie să pierdem timpul nostru preţios pentru a căuta printre zeci de site-uri de care nu avem nevoie. Totul din cauza faptului că nu ştim despre existenţa unor reguli de căutare, care ne pot simplifica existenţa.

1. Cum să cauţi o informaţie concretă sau forma unui cuvânt.

Cu ajutorul operatorului ””. Introduceţi fraza sau cuvântul în ghilimele şi Google va căuta site-urile unde este exact această frază.

Exemplu:
[«eu scriu pentru voi»]

2. Cum să găseşti un citat în care este omis un cuvânt

Ai uitat un cuvânt dintr-un citat? Ia citatul în ghilimele, iar în loc de cuvântul omis, pune o steluţă *. Citatul va fi găsit împreună cu cuvântul omis.

3.Cum să găseşti un cuvânt dintr-un şir.

Enumeră toate variantele potrivite, printr-un slash vertical:  |.  Google va căuta documente cu oricare din aceste cuvinte.

4. Cum să găseşti un cuvânt dintr-o propoziţie.

Utilizează operatorul cu frumosul nume ”ampersand” – &. Dacă vei uni cuvintele cu ampersandul, Google va găsi documentele, unde aceste cuvinte stau în aceeaşi propoziţie.

5. Cum să găseşti un document care să conţină un anumit cuvânt.

Pune înainte de cuvântul necesar plus, fără a-l separa de cuvânt. În căutare poţi introduce câteva cuvinte.

6.Cum să excluzi un cuvânt din căutare

Pune minus înainte de acel cuvânt, pe care nu vrei să-l vezi în rezultate. Aşa poţi exclude chiar şi câteva cuvinte.

7. Cum să cauţi pe un anumit site

Pentru asta este operator site. El permite să indici la căutare site-ul de care ai nevoie. E neapărat să pui după site două puncte.

8. Cum să cauţi documente de un anumit tip:

Ai nevoie de operatorul mime. Pune la căutare mime, două puncte, şi apoi tipul documentului de care ai nevoie. De exemplu, pdf dau doc.

9. Cum să cauţi pe site-uri într-o anumită limbă

Cu ajutorul operatorului lang. După lang trebuie să pui două puncte şi să scrii în care limbă ai nevoie să fie documentele. Dacă este limba rusă, trebuie să indici ru, dacă e ucraineană – uk. Engleză – en, franceză – fr.