Populara aplicaţie de chat WhatsApp ar putea oferi în curând o opţiune prin care mesajele expediate din greşeală să poată fi retrase rapid.

Opţiunea, disponibilă în acest moment în cadrul versiunilor de test ale aplicaţiei, permite unui utilizator să retracteze un mesaj trimis, înainte ca acesta să fie citit de către destinatar.

Această opţiune nu trebuie confundată cu cea care permite ştergerea mesajelor şi care era disponibilă şi până acum. Ştergerea mesajelor se poate face oricând, indiferent când a avut loc expedierea ori dacă au fost sau nu citite.

De cealaltă parte, retractarea este un instrument prin care utilizatorul poate evita o posibilă situaţie jenantă sau neînţelegere, datorată unui mesaj trimis din greşeală sau grabă. Această retractare pare să fie disponibilă doar înainte ca destinatarul să fi apucat să citească mesajul.

Retractarea din WhatsApp pare să funcţioneze într-un mod similar funcţiei UndoSend din Gmail, care permite rechemarea unui mail după cel mult 30 de secunde de când a fost trimis. În cazul de faţă, nu este clar dacă WhatsApp va folosi o astfel de întârziere a expedierii, care ar putea îngreuna comunicarea prin creşterea timpului de trimitere / primire.

În acelaşi timp, WhatsApp testează în prezent o funcţie prin care utilizatorii dintr-un grup îşi pot face cunoscute automat unul altuia coordonatele geografice pentru a se putea găsi mai uşor în cazul întâlnirilor (sau protestelor).

Deocamdată, ambele facilităţi sunt în stadiu de test şi nu se ştie când vor ajunge în versiunile finale ale aplicaţiilor.