Dacă doriţi să ştergeţi orice urmă a prezenţei dumneavoastră pe internet, acum aveţi la dispoziţie un site care vă poate ”şterge” de pe web.

Doi programatori suedezi au creat un site care poate elimina prezenţa dumneavoastră online după doar câteva click-uri. Site-ul se numeşte deseat.me şi a fost creat de Wille Dahlbo şi Linus Unneback, sub promisiunea de a ”şterge prezenţa dumneavoastră de pe internet”.

Serviciul vă permite să vedeţi toate site-urile unde aveţi cont sau pe care le urmăriţi şi apoi vă întreabă dacă vreţi să vă ştergeţi urmele pe care le-aţi lăsat pe internet. Site-ul vă cere adresa de email şi parola, pentru a putea găsi paginile la care sunteţi abonaţi.

Cei doi suedezi iau foarte în serios datele personale, iar programul pe care l-au creat rulează pe calculatorul clientului, nu pe serverele lor.

”Singurul lucru pe care îl aflăm are legătură cu conturile pe care trebuie să le ştergem. Atât”, spun cei doi, citaţi de The Telegraph. Site-ul foloseşte protocolul de securitate al Google, ceea ce înseamnă că nu primeşte acces la datele de conectare ale utilizatorului.

Deaseat.me necesita ca persoana care vrea să dispară de pe internet să aibă o adresă de email Google, care să fie folosită pentru toate conturile online. Pentru cei care folosesc adrese de Yahoo! sau Hotmail, serviciul nu este de prea mult ajutor.

Este o unealtă de ajutor, însă, atunci când vine vorba de conturile făcute pe Facebook, Twitter sau Evernote.