Cel mai nou proiect Google se numeşte Android Things şi este un sistem de operare pentru produsele care se conectează la Internet.

Google încearcă să devină omniprezent şi în zona Internet of Things insinuîndu-şi propriul sistem de operare numit Android Things, care se doreşte a fi uşor de implementat de către producători.

Android Things nu este un sistem construit de la zero, ci este urmaşul lui Brillo. Lansat cu mai bine de un an în urmă, cu acelaşi scop, Brillo s-a dovedit a fi un eşec - nu au existat produse din aria IoT care să-l folosească.

Odată cu trecerea la Android Things, Google simplifică şi sarcina dezvoltatorilor care nu mai sunt nevoiţi să înveţe un nou limbaj, ci pot folosi aceleaşi instrumente de dezvoltare necesare pentru crearea aplicaţiilor de Android.

Google speră ca în acest fel sistemul său de operare să fie mult mai atractiv pentru sutele de producători de dispozitive inteligente, de la boxe şi camere video la routere şi imprimante. Dacă Android Things va fi preferat de dezvoltatori, Google va fi omniprezent şi în sfera Internet of Things.

Ca şi în cazul Android-ului şi al smartphone-urilor, un sistem de operare Google se va putea dovedi mult mai practic pentru majoritatea producătorilor, decât crearea de la zero a unui sistem propriu.