Site-uri de torrente legale se găsesc la tot pasul pe internet, iar în acest articol vă prezentăm un top în care le-am inclus pe cele mai interesante.

Deşi majoritatea oamenilor le folosesc pentru a descărca materiale piratate, site-urile de torrente sunt utilizate şi de către cei care vor să aibă acces la conţinut disponibil tuturor în mod legal. Majoritatea lucrărilor au fost publicate în spatele unei licenţe Creative Commons care se traducea prin posibilitatea republicării lor de către oricine, cu condiţia ca autorii să fie menţionaţi de fiecare dată.

Cu ajutorul acestor site-uri de torrente legale, veţi putea obţine diverse melodii, filme, cărţi şi numeroase alte materiale. Desigur, majoritatea artiştilor ale căror melodii pot fi descărcate legal în acest mod sunt necunoscuţi şi au nevoie să-şi crească numărul de fani. Cât despre filme, cele mai multe sunt producţii independente.

Astfel, nu veţi avea acces la cel mai de calitate conţinut disponibil pe piaţă, însă totul este legal şi, dacă aveţi noroc, poate veţi descoperi un artist pe placul vostru. Mai jos, puteţi vedea cele mai bune site-uri de torrente legale, pentru a descărca gratuit fără să piratezi.

Archive.org

Secţiunea de torrente de pe Archive.org este una nouă şi conţine peste un milion de diverse fişiere care pot fi descărcate gratuit. După cum scrie site-ul Gizmo’s Tech Support Alert, colecţia ar include în jur de 1,22 milioane de cărţi electronice, aproximativ 127.400 de melodii şi alte fişiere audio şi 9.600 de filme. Mai importantă decât dimensiunea colecţiei este viteza cu care puteţi descărca. În cazul site-ului Archive.org, veţi avea parte de viteze bune la majoritatea torrentelor mulţumită numărului mare de seed-eri.

GameUpdates.org

Pe GameUpdates.org veţi găsi foarte mult conţinut asociat în mod normal cu jocurile, cum ar fi patch-uri, demo-uri şi moduri. Numărul celor care fac upload este suficient de mare încât să nu aveţi parte de probleme, iar orice material ilegal este înlăturat rapid.

MiniNova’s Featured Content

Cea mai mare parte a conţinutului disponibil aici este reprezentată de muzică şi materiale video, însă veţi găsi şi software, jocuri şi cărţi electronice. La fel ca site-urile de mai sus, acesta oferă viteze de download relativ mari.

eTree

Pe eTree pot fi găsite concertele unor artişti care au fost de acord ca aceste materiale să fie disponibile în mod gratuit tuturor.

Vuze

Din câte se pare, începând cu anul 2009, Vuze include doar materiale video, inclusiv seriale, trailer-e pentru diverse filme şi clip-uri, pe care le puteţi descărca gratuit folosind orice program.

BitTorrent Bundle

Încă o dată, avem de-a face cu un site care oferă în mare parte muzică, dar care include şi anumite videoclipuri şi cărţi audio. Nu vă lăsaţi înşelaţi de nume: orice client BitTorrent poate fi folosit pentru a descărca fişierele.

FrostClick

Cu ajutorul licenţelor de tip Creative Commons, pe care le-am menţionat mai sus, aveţi acces pe FrostClick la un număr mare de jocuri, programe, melodii, filme şi seriale. Site-ul include şi o secţiune interesantă, denumită ”Other”, de unde se pot descărca programe de editare grafică, fonturi, cărţi electronice şi altele.

JamToThis

Pe JamToThis veţi găsi un număr mare de melodii şi fişiere audio, fiind similar site-ului eTree despre care am scris mai sus.

ibiblio torrents

Audio, video şi software sunt principalele categorii de pe ibiblio torrents, care include şi o mare varietate de cărţi electronice şi imagini.

Panda.cd

Nu în ultimul rând, avem Panda.cd, un site pe care vă puteţi înscrie gratuit şi unde veţi avea acces la o gamă variată de melodii.

 

SURSA: http://playtech.ro