După o lungă perioadă de aşteptare, WhatsApp a introdus suport pentru GIF-uri în aplicaţia pentru iOS, anunţă DigitalTrends. Din nefericire, utilizatorii de Android vor trebui să mai aştepte pentru a se bucura de această opţiune.

Noua opţiune WhatsApp nu numai că vă permite să distribuiţi clipuri animate scurte prin intermediul noului său motor de căutare pentru GIF-uri, dar, de asemenea, permite să trimiteţi propriile fotografii şi clipuri video scurte ca şi GIF-uri. 

Prin introducerea suportului pentru GIF-uri serviciul de mesagerie instant vrea să recupereze timpul pierdut faţă de cei de la Twitter sau Facebook, care oferă deja de ceva vreme această opţiune. Pentru a compensa timpul pierdut, WhatsApp aduce şi câteva noutăţi: aplicaţia vă permite să personalizaţi GIF-urile din motorul său de căutare integrat, permiţându-vă să tăiaţi clipuri, adăugaţi emoji şi text colorat, înainte de a le distribui. Dacă vă place un anumit GIF, îl puteţi adăuga la favorite, astfel încât să-l puteţi folosi mai repede. Pentru cei interesaţi să creeze propriul conţinut - de acum puteţi trimite orice video de până la şase secunde, în format GIF. Puteţi de asemenea trimite imagini selectând butonul „ataşaţi” şi apoi utilizând opţiunea 3D Touch, mai spun cei de la Digital Trends.

Noua opţiune nu este încă disponibilă şi pentru aplicaţia Android, motiv pentru care WhatsApp nu a anunţat încă oficial lansarea, scrie TechCrunch.